06 - 25 561 463
+

Winter BBQ

Winter BBQ

De winter BBQ is in Nederland de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Inmiddels is een barbecue met kerst voor veel mensen een leuk alternatief in plaats van gourmetten of steengrillen. Tijdens de feestdagen is het erg gezellig om met uw familie en vrienden lekker te eten en te drinken. Master Catering & BBQ kan voor u de catering regelen van een heerlijke winter barbecue. Wilt u zelf aan de slag op een Big Green Egg? Tijdens een kerst BBQ workshop gaat u samen met een professionele chef barbecueën op de Big Green Egg. Kijkt u liever uit naar de zomer? We hebben ook verschillende andere Big Green Egg workshops en BBQ catering mogelijkheden.

Winter BBQ, de belangrijkste tips

Een winter BBQ is net even wat anders dan barbecueën in de zomer. Zo is het bijvoorbeeld buiten aanzienlijk kouder in de winter en misschien ligt er wel wat sneeuw (kijk uit voor gladheid). Wij hebben voor u 3 tips op een rijtje gezet, waardoor u en uw gasten optimaal kunnen genieten van de barbecue:

1. Warme gezelligheid

U kunt ervan uit gaan dat het tijdens de winterbarbecue koud is buiten. Daarom is het belangrijk dat iedereen daar op voorbereid is. Zorg ervoor dat uw gasten zich warm aankleden of zorg voor voldoende mutsen, sjaals, handschoenen en dekentjes. Met een houtkachel of vuurkorf zorgt u niet alleen voor warmte, maar het komt ook de sfeer ten goede. Ook zie je tegenwoordig veel vuurtonnen, deze geven ook erg veel warmte af. Wilt u het tijdens uw kerst BBQ extra gezellig maken? Kies dan voor gekleurde lampjes, tuinfakkels en een heleboel kaarsen. Zorg vooral dat het niet te donker wordt buiten.

2. Winterse gerechten

Bij een barbecue in de winter kunt u natuurlijk hetzelfde vlees eten als in de zomer, maar winterse BBQ gerechten maken het wel extra speciaal en écht onderscheidend van zomer barbecue. Voorbeelden van winters vlees zijn pulled pork, eendenborst en buikspek. Tijdens de koude dagen doet snert het als voorgerecht altijd goed. Niet te veel van snert vult enorm! Als bijgerecht zijn aardappelblokjes met spekjes, gepofte uien en zelfgemaakt brood in de winter extra lekker. Wilt u ter voorbereiding zelf brood leren bakken? Bekijk onze workshop brood bakken op de BBQ.

3. Warme chocomel en glühwein

Drankjes zijn misschien wel net zo belangrijk als het eten, dat is in de zomer hetzelfde als in de Winter. Maar ook met de drank kunt u een winter BBQ extra winters maken. In de supermarkt of de slijterij vindt u bijvoorbeeld een breed aanbod aan verschillende soorten winterbieren. Daarnaast zullen uw vrienden en familie het ongetwijfeld waarderen als ze van glühwein kunnen genieten. Warme chocolademelk met slagroom is ook altijd erg geliefd als het buiten koud is, zeker bij kinderen.

 

Winter BBQ aan huis

Met bovenstaande tips kunt u uitstekend zelf aan de slag. Wil u gebruik maken van een mooie BBQ? Dan kunt u bij ons een prachtige Big Green Egg huren, ideaal tijdens de feestdagen. Ziet u het toch niet zo zitten om zelf verantwoordelijk te zijn voor alle gerechten die van de BBQ afkomen? Dan kunt u ook kiezen voor een Winter BBQ aan huis. Wanneer u een winter BBQ aan huis boekt is deze volledig verzorgd en compleet met kok die alle gerechten voor u klaar maakt en serveert. Wij werken overigens altijd met verse en biologische producten van de beste kwaliteit die tijdens. Op deze manier beleeft u een unieke winter barbecue-ervaring. Met topkok Marcel van Zwam weet u zeker dat de winter BBQ een groot succes wordt. Hij is dé vakspecialist voor particuliere catering en hooggewaardeerde barbecues. Neem contact met ons op voor meer informatie en beschikbaarheid.

 

Workshop of BBQ catering tijdens de kerst

Steekt u lever zelf de handen uit de mouwen? Wij organiseren ook dit jaar weer tijdens de feestdagen een unieke Kerst BBQ workshop op de Big Green Egg. Hoewel u bij een workshop zelf de handen uit de mouwen steekt, zorgen wij ervoor dat de winterse BBQ ingrediënten voorradig zijn. Uiteraard begeleiden wij u volledig van het aanmaken van de Big Green Egg, tot het serveren van de lekkerste winterse gerechten. Op deze manier bent u gegarandeerd van een heerlijke Winterse BBQ. Wilt u meer weten over een Big Green Egg workshop in de winter? Bekijk dan de pagina of neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.