06 - 25 561 463
+

Winter BBQ

Winter BBQ

De winter BBQ is in Nederland de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Inmiddels is een barbecue met kerst voor veel mensen een leuk alternatief in plaats van gourmetten of steengrillen. Tijdens de feestdagen is het erg gezellig om met uw familie en vrienden lekker te eten en te drinken. Master Catering & BBQ kan voor u de catering regelen van een heerlijke barbecue. Wilt u zelf aan de slag op een Big Green Egg? Tijdens een winter BBQ workshop gaat u samen met een professionele chef barbecueën op de Big Green Egg.

 

 

De belangrijkste tips voor een winterbarbecue

Een winter BBQ is net even wat anders dan barbecueën in de zomer. Wij hebben voor u 3 tips op een rijtje gezet, waardoor u en uw gasten optimaal kunnen genieten van de barbecue:

 

1. Warme gezelligheid

U kunt ervan uit gaan dat het tijdens de winterbarbecue koud is buiten. Daarom is het belangrijk dat iedereen daar op voorbereid is. Zorg ervoor dat uw gasten zich warm aankleden of zorg voor voldoende mutsen, sjaals, handschoenen en dekentjes. Met een houtkachel of vuurkorf zorgt u niet alleen voor warmte, maar het komt ook de sfeer ten goede. Wilt u het tijdens uw kerst BBQ extra gezellig maken? Kies dan voor gekleurde lampjes, tuinfakkels of een heleboel kaarsen.

 

2. Winterse gerechten

Bij een barbecue in de winter kunt u natuurlijk hetzelfde vlees eten als in de zomer, maar winterse BBQ gerechten maken het extra speciaal. Voorbeelden van winters vlees zijn pulled pork, eendenborst en buikspek. Tijdens de koude dagen doet snert het als voorgerecht altijd goed. Als bijgerecht zijn aardappelblokjes met spekjes, gepofte uien en zelfgemaakt brood in de winter extra lekker.

 

3. Warme chocomel en glühwein

Drankjes zijn tijdens een geslaagde winter BBQ misschien wel net zo belangrijk als het eten. In de supermarkt of de slijterij vindt u een breed aanbod aan verschillende soorten winterbieren. Daarnaast zullen uw vrienden en familie het ongetwijfeld waarderen als ze van glühwein kunnen genieten. Warme chocolademelk met slagroom is ook altijd erg geliefd als het buiten koud is. Zeker bij kinderen.

 

Workshop of BBQ catering tijdens de kerst

Als u kiest voor de catering of een workshop van Master Catering & BBQ dan zorgen wij ervoor dat de winterse BBQ gerechten in ieder geval helemaal in orde zijn. Wilt u meer weten over een Big Green Egg workshop in de winter? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van BBQ catering tijdens de kerstdagen? Neem dan contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.