06 - 25 561 463
+

BBQ Workshop

BBQ Workshop

Een heerlijke avondzon, een verkoelend drankje, geuren van hete kolen en de grill in de lucht en een lekker stukje vlees van de BBQ op je bord. Wat wil je nog meer? Precies! Leren hoe dat je dat heerlijke stukje vlees klaar maakt zodat je het thuis ook kan klaarmaken. Tijdens een uitgebreide BBQ Workshop van Master Catering & BBQ doe je precies dat. Uniek aan onze BBQ Workshop is dat we enkel werken met de Big Green Egg, dit is een populaire BBQ die geschikt is voor verschillende manieren van bereiden.

 

Lekker stukje vlees BBQ Workshop

 

De BBQ workshop is geschikt voor

In het kort zijn onze BBQ Workshops geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt en graag de handen uit de mouwen steekt om dat klaar te maken. Zowel voor de beginner als voor de gevorderde bieden we verschillende BBQ workshops aan. We hebben zelfs een specialisatie workshop voor degene die zich graag op een specifiek onderdeel willen richten zoals vegan, kreeft of brood. In de winterperiode hebben we zelfs een hele leuke Kerst BBQ Workshop op de big green egg. Bekijk het overzicht op onze Big Green Egg Workshop pagina.

 

BBQ Workshop

 

BBQ Workshop met de Big Green Egg

Wij zijn fan van de Big Green Egg maar waarom is deze barbecue nu zo speciaal? Om te beginnen zijn Big Green Eggs gemaakt van een hoge kwaliteit keramiek. Dat, in combinatie met de unieke vorm zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden. Daarnaast wordt de warmte optimaal verspreid binnen de barbecue. Hierdoor is het met de juiste technieken mogelijk om bijvoorbeeld vlees gelijkmatig te garen tot in de kern waardoor het malser en sappiger wordt. Ook worden smaken daardoor beter behouden. De warmte wordt zo goed vastgehouden dat de Big Green Egg ook erg geschikt is voor een winter BBQ. Je kan deze barbecue namelijk gebruiken bij extreme temperaturen onder nul.

Het temperatuurbereik van de Big Green Egg is tussen de 70 en tot 350 graden celsius en door slimme technieken in de barbecue kan je deze temperatuur op de graad nauwkeurig instellen. Dit nauwkeurige systeem maakt dat de barbecue geschikt is voor allerlei verschillende bereidingen wat natuurlijk erg interessant is voor tijdens een BBQ workshop. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Roken
  • Poffen van groenten (tussen de kolen)
  • Low en Slow Cooking
  • Brood bakken
  • Maar natuurlijk ook grillen

Bovenstaande technieken en meer komen aan bod tijdens onze verschillende BBQ workshops. Heb je bijvoorbeeld al wel eens een hele kip klaar gemaakt op een bierblikje?