06 - 25 561 463
+

Big Green Egg Workshop

Big Green Egg Workshop

De Big Green Egg barbecues worden steeds bekender in Nederland en zijn reeds al wereldwijd bekend vanwege de smaak, kwaliteit,  gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Om deze redenen werkt Master Cateringen BBQ enkel met de Big Green Egg barbecues. Heeft u zelf een Big Green Egg barbecue of wilt u gewoon gezellig zelf barbecueën met bijvoorbeeld een teamuitje? Volg dan een van onze workshops op locatie naar keuze waarmee u de Big Green Egg leert hanteren. (Vanaf 10 pers. Alle workshops zijn € 75,- p.p.)

 

Workshop: omgaan met de Big Green Egg

Vrijwel in iedereen schuilt een bourgondiër, wie houdt er nou niet van lekker eten? En wat is er nou leuker dan zelf een heerlijke maaltijd te bereiden met een Big Green Egg barbecue. Eenmaal bekend met de mogelijkheden van een Big Green Egg kunt u zelf een heerlijke maaltijd bereiden. Echter is het wel belangrijk om de ins en outs van de barbecue te begrijpen en te weten welke ingrediënten voor een lekkere smaak zorgen.

Tijdens de Big Green Egg workshop geven wij het goede voorbeeld, u leert door te kijken en zelf mee te doen. Na iedere instructie krijgt u de gelegenheid zelf te proberen iets te bereiden en dit natuurlijk na de beproeving ook te proeven. Zo leert u in een relaxte, ontspannen setting een compleet menu op tafel te zetten, van voorgerecht tot dessert. In principe hoeft niemand zich buitengesloten te voelen, want ook met allergieën voor bepaalde voeding(stoffen) kunt u heerlijke gerechten bereiden met een Big Green Egg. In de eerste plaats wordt aandacht besteed aan het onderhoud van de Big Green Egg. Het aansteken en regelen van de temperatuur in de keramieken behuizing is een belangrijke basis en komt aan bod. Daarna worden de verschillende technieken behandeld zoals warm en koud roken, grillen en bakken.

 

 

Big Green Egg workshop op locatie

Heeft u een uitje met de familie, met de vriendengroep of wilt u gezellig met uw collega’s iets ondernemen? Dan is onze Big Green Egg workshop op locatie een goede optie! Heeft u zelf een locatie in gedachte, bijvoorbeeld uw bedrijfsterrein, dan komen wij uw kant op. Wilt u in een leuke barbecue omgeving de workshop volgen? Dan kunt u naar onze outdoor locatie in Steenbergen komen.

 

Soorten  bbq workshops

Bij Master Cateringen BBQ bieden wij verschillende soorten workshops aan, zo is er voor ieder de juiste workshop! Wij bieden de volgende workshops aan:

  • Basistechnieken workshop: tijdens deze workshop maakt u kennis met de basisprincipes van de Big Green Egg. U leert hoe brandstof juist aangemaakt wordt, hoe vis op een lage temperatuur gerookt wordt, hoe pizza gemaakt wordt, hoe steak en groenten gegrild moet worden en hoe u een nagerecht bereidt.
  • Masterklass workshoptijdens deze workshop leert u onder andere de volgende aspecten; roken van vis met verschillende houtsoorten, vis in een zoutkorst op een beuken plank en het opbinden en vullen van een stuk vlees.
  • Wild Workshop: tijdens deze workshop gaat u dieper in op het roosteren, grillen en roken van wild.
  • Vegan Workshop: tijdens deze workshop leert u vegetarische gerechten bereiden met een Big Green Egg. Want barbecueën is meer dan enkel vlees bereiden!
  • Kreeften Workshop: voor de liefhebbers van kreeft hebben we een speciale kreeften workshop waarin u leert hoe u met een Big Green Egg de ideale kreeft bereidt.

Afhankelijk van het aantal deelnemers passen wij de inhoud van de workshop aan zodat iedereen voldoende aandacht krijgt tijdens de workshop.

Individueel aanmelden voor workshop Big Green Egg zijn uiteraard ook mogelijk! Heeft u geen minimale groep maar wilt u toch een workshop? Vaak kunt u aansluiten bij een andere groep, wij bespreken graag de mogelijkheden.

U vindt verdere informatie op de specifieke workshop agenda-pagina’s. Wilt u zich opgeven voor een van onze workshop? Mail dan naar info@mastercateringenbbq.nl, bel 06-25 561 463 of ga naar onze contactpagina en vul een contactformulier in.