06 - 25 561 463
+

Paella chorizo recept

By: | Tags: | Comments: 0

Met dit gerecht bereidt u een heerlijk paella recept met onder andere chorizo, kippenpoten en buikspek! Een perfecte combinatie die gegarandeerd voor een smaakvol gerecht zorgt. Wilt u meer leuke recepten leren of heeft u een Big Green Egg barbecue waar u de ins- en outs nog niet van weet? Bekijk dan eens onze Big Green Egg workshop pagina en wie weet zien wij u bij een van de volgende workshops!

Ingrediënten voor het recept

  • Buikspek
  • Olijfolie
  • Chorizo
  • Kippenpoten
  • Paprika
  • Knofook
  • Ui
  • Peterseliesteeltjes
  • Tomaten uit blik
  • Citroen

 

Benodigdheden

  • Cast Iron Grid
  • Paella pan RVS

 

Voorbereiding

  • Verhit de BGE tot een temperatuur van 100 graden en plaats het rooster.

 

Bereiding

  • Verhit de wok op het vuur met olijfolie de buikspek in blokjes en de chorizo. Na ongeveer 10 minuten wordt het een beetje hard en zie je het vet uit de Chorizo lopen.
  • Nu kunnen de kippenpoten erbij, laat het nog 5 min met klep dicht garen. Let op wel af en toe roeren tegen het aanbakken.
  • Doe dan de gehakte paprika, knoflook ui en peterseliesteeltjes erbij. Breng het mengsel op smaak met zout peper en saffraan. Blijven roeren totdat de groentes lekker zacht worden.De schuif onder kan nu half dicht.
  • Doe nu de rijst met de paprika uit pot en lekker roeren totdat de rijst glazig is. Dan kan het vocht erbij = wat bouillon en tomaten uit blik.
  • Dan weer de deksel dicht en lekker laten gaan, wederom  af en toe het aanbaksel van de boden schrapen en lekker doorroeren.
  • Als de rijst na 15 min bijna gaar is kan je de vis erbij doen. Laat die dan nog 5 min pruttelen. Snijdt 2 citroenen in partjes knijp er 1 in partjes uit en gooi deze ook in de pan.

Als het klaar is doe je de peterselie erdoor en de verse citroen en dit leg je een beetje bovenop leuk voor kleur en smaak.

Leave a Reply