Benodigdheden appel- en perentaart crumble
Voor de crumble heeft u onderstaande ingrediënten nodig:
- 100 gram suiker
- 200 gram boter
- 350 gram bloem
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 5 gram zout
- 10 gram steranijs
De appel- en perentaart crumble bereidt u als volgt:
1. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een kruimeldeeg.
2. Het deeg mag niet te droog aan voelen. Doe er wat boter bij als het deeg te droog aanvoelt.
3. Pak een bakvorm van 24 cm
Ingrediënten voor de taart:
- 7 appels
- 4 peren
De taart maakt u als volgt:
1. Schil de appels en de peren.
2. Snijd ze in grove stukken.
3. Vet de bakvorm in.
4. Zet in de tussentijd de Green Egg op de pizzastand van 220 graden.
5. Leg de appels en peren in het bakblik.
6. Leg de crumble hier bovenop.
7. Bak de appel- en perentaart in 30 min af.
8. Na het afkoelen kunt u de taart aansnijden.
Tip: De taart is erg lekker in combinatie met specerijenyoghurt. Eet smakelijk!
Wilt u meer weten over heerlijke taarten of wilt u meer weten over het gebruik van een Big Green Egg barbecue? Bezoek dan eens een van onze Big Green Egg Workshops.