06 - 25 561 463
+

Pavlova

Benodigdheden Christmas pudding

Voor de Pavlova heeft u onderstaande ingrediënten nodig:

  • 6 grote biologische of scharreleieren
  • 300 gr suiker
  • een snufje zout
  • 300 ml slagroom
  • 500 gr aardbeien
  • 200 gr rode bessen
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 bosje munt

De Pavlova bereidt u als volgt:

Verwarm de big green egg voor Pizza stand. Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe de eiwitten in een kom.
Klop ze in de machine op de middelste stand totdat het schuim in pieken blijft staan. Strooi de suiker en het zout erbij terwijl de machine loopt. Zet de machine op de hoogste stand en laat hem nog ongeveer 7 minuten draaien. Neem wat schuim tussen je duimen wijsvinger er wrijf, voelt het korrelig aan dan moet je nog even langer kloppen echter niet te lang want dan kan het eiwit weer inzakken.

Schep de meringue in een cirkel vorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de binnenkant en beetje naar buiten zodat er een soort of kratertje ontstaat, die je later kan vullen met de vulling. Bak de merengue 2 uur in de Big Green Egg op 120 graden Celsius. Laat de meringue volledig afkoelen.

Maak het fruit schoon en snijd eventueel grote exemplaren doormidden of door vieren. Klop de slagroom stijf zonder ( of met een beetje, de meringue is al zoet) suiker.
Schep de slagroom in het midden van de meringue en verdeel het fruit hierover

Eet smakelijk!

Wilt u meer weten over heerlijke taarten of wilt u meer weten over het gebruik van een Big Green Egg barbecue? Bezoek dan eens een van onze Big Green Egg Workshops.