06 - 25 561 463
+

Hele kip recept

By: | Tags: | Comments: 0

Met dit recept bereidt u in ongeveer anderhalf uur een heerlijk gegaarde hele kip voor uw Big Green Egg barbecue. Kijk ook eens op onze Big Green Egg workshop pagina als u nieuwe kooktechnieken op wilt doen voor de Big Green Egg barbecue waarmee u de lekkerste gerechten bereidt.

Ingrediënten voor het gerecht

  • 1 hele kip
  • olijfolie
  • 1 blikje Radler (halfvol)
  • 1 limoen
  • 1 citroen

Marinades / sauzen voor het gerecht

  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zout
  • 2 volle el paprikapoeder
  • 3 volle el donkere basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 volle tl uienpoeder
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 1 volle tl knoflookpoeder

 

hele kip gerecht big green egg

Voorbereiding

  • Steek de Big Green Egg aan en plaats de convEGGtor met de pootjes omhoog in de EGG, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 180 °C.
  • Meng intussen alle ingrediënten voor de rub (onder marinades en sauzen) door elkaar. Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen.
  • Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in. Strooi ook wat rub in de holte van de kip. Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.

Bereiding

  • Klem het halfvolle blikje Radler in de Beer Can Chicken Roaster en plaats de kip erover.
  • Zet in de Round Drip Pan en plaats in het midden van de convEGGtor. Sluit het deksel van de EGG en gaar de beer can chicken 60-70 minuten.

Neem de Drip Pan uit de EGG en rasp voor serveren nog wat limoen- en citroenschil over het vogeltje.

Leave a Reply