Zalm roken op de Big Green Egg
Door:Master Catering & BBQ
Ingrediënten zijn geschikt voor:1 zalm
Ingrediënten
Voor dit recept heeft u onderstaande ingrediënten nodig:
- 1 zijde zalm
- 300 gr zout zeezout
- 375 gr suiker
- 2 blaadjes laurier
- 2 theelepels limoen rasp
- 15 peper korrels (gekneusd)
- 10 koriander korrels (gekneusd)
- 5 jeneverbes korrels (gekneusd )
koelkast staan. Haal daarna de zalm uit de koelkast. Spoel de pekel van de zalm onder koud water weg. Droog de zalm af met keukenpapier en laat hem dan 10 uur in de koelkast drogen.
Steek de Big green egg aan. Plaats dan de plate setter erop met de pootjes omhoog laat de temperatuur opkomen tot ongeveer 70 graden. Pak een meng kom met water er in doe hier in een volle hand kersen houtsnippers . Als het is geweld doe dan de houtsnippers op de kolen en dan het gietijzeren rek op de plate setter. Rook dan de zalm op de huidkant plus minus 12 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm. Haal dan de zalm er vanaf en leg hem op een bord.
Eet smakelijk!
Wilt u meer weten over heerlijke visrecepten of wilt u meer weten over het gebruik van een Big Green Egg barbecue? Bezoek dan eens een van onze BBQ Workshops pagina’s.