06 - 25 561 463
+

Gerookte zalm recept

Benodigdheden gerookte zalm recept

Voor dit recept heeft u onderstaande ingrediënten nodig:

  • 1 zijde zalm
  • 300 gr zout zeezout
  • 375 gr suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 theelepels limoen rasp
  • 15 peper korrels (gekneusd)
  • 10 koriander korrels (gekneusd)
  • 5 jeneverbes korrels (gekneusd )

 

Doe de zalm in een passende slee en doe 1/3 van de pekel en de kruiden op de zalm. De rest van de pekel kunt u later gebruiken. Laat de zalm 12 uur in de
koelkast staan. Haal daarna de zalm uit de koelkast . Spoel de pekel van de zalm onder koud water weg. Droog de zalm af met keukenpapier en laat hem
dan 10 uur in de koelkast drogen.

Steek de Big green egg aan. Plaats dan de plate setter erop met de pootjes omhoog laat de temperatuur opkomen tot ongeveer 70 graden. Pak een meng kom met water er in doe hier in een volle hand kersen houtsnippers . Als het is geweld doe dan de houtsnippers op de kolen en dan het gietijzeren rek op de plate setter. Rook dan de zalm op de huidkant plus minus 12 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm. Haal dan de zalm er vanaf en leg hem op een bord.

Eet smakelijk!

 

Wilt u meer weten over heerlijke visrecepten of wilt u meer weten over het gebruik van een Big Green Egg barbecue? Bezoek dan eens een van onze Big Green Egg Workshops.