06 - 25 561 463
+

Cinghiale in dolceforte

Benodigdheden Cinghiale in dolceforte

Voor de crumble heeft u onderstaande ingrediënten nodig:

  • 1 kilo wild zwijn poulet
  • 1 wortel
  • 2 laurierblaadjes1 ui
  • 1 selderijstengel
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • gekonfijte citroen
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 glazen rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,5 liter rode wijn
  • 500 ml bouillon
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

De crumble maakt u als volgt:

  1. Snijd het vlees in grote blokjes van ongeveer 5 x 5 cm en dep goed droog.
  2. Doe het wild zwijn met een blaadje laurier in een kom, bestrooi met wat peper, doe er 4-5 eetlepels rode wijnazijn bij en schenk er wijn bij tot het volledig onder staat.
  3. Laat het vlees minstens een nacht marineren in de koelkast.
  4. Haal het wild zwijn uit de marinade en dep goed droog met keukenpapier. Gooi de marinade niet weg! Zet het vlees apart.
  5. Snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij fijn.
  6. Verwarm wat olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem en fruit de groenten.
  7. Voeg vervolgens het vlees toe en bak een paar minuten aan.
  8. Bestrooi met peper en zout en strooi er wat bloem over.
  9. Giet er dan een glas van de marinade over en laat op hoog vuur verdampen.
  10. Zet het vuur vervolgens laag en giet de bouillon erbij. Vul eventueel aan met de marinade als het vlees niet onder staat.
  11. Leg het deksel op de pan en laat het wild zwijn minstens 2 uur zachtjes stoven. Roer af en toe.
  12. Maak ondertussen de dolceforte saus.
  13. Rasp de chocolade en meng dit met de rozijnen, pijnboompitten, gekonfijte citroen, een in stukken gescheurd laurierblaadje, kruidnagels, een snufje nootmuskaat, suiker en een glas rode wijn azijn. Laat dit net zo lang staan als tot het wild zwijn gaar is.
  14. Voeg tenslotte de dolceforte saus toe aan het wild zwijn en meng goed door elkaar.
  15. Laat de wild zwijn met chocolade nog een paar minuten stoven en serveer dan direct.

Eet smakelijk!

Wilt u meer weten over heerlijke taarten of wilt u meer weten over het gebruik van een Big Green Egg barbecue? Bezoek dan eens een van onze Big Green Egg Workshops.